Oulun seudulliselle joukkoliikennejaostolle Vuoden joukkoliikenneteko -palkinto

Kuvassa Paikallisliikenneliiton varapuheenjohtaja Mika Periviita ja puheenjohtaja Johanna Wallin, Jyväskylän seudun joukkoliikennelautakunnan puheenjohtaja Petri Laaksonen, Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunnan varapuheenjohtaja Risto Rihko, Oulun seudullisen joukkoliikennejaoston puheenjohtaja Joni Meriläinen ja Paikallisliikenneliiton toiminnanjohtaja Minna Soininen. Kuva: Mika Okko

Julkaistu:

Paikallisliikenneliitto ry (PLL) myönsi Vuoden joukkoliikenneteko -palkinnon paikallisille joukkoliikenteen päättäjille. Oulun seudullisen joukkoliikennejaoston puolesta palkinnon kävi vastaanottamassa jaoston puheenjohtaja Joni Meriläinen Paikallisliikennepäivillä Helsingissä 19.-20.9.2024.

Paikallisliikenneliiton mukaan vuorovaikutus asiakkaiden, liikennöitsijöiden, kuntien ja joukkoliikennelautakunnan välillä on elintärkeää. Hyvän vuorovaikutuksen ansiosta palvelusta saadaan hyvä niin ihmisen arjen kuin kaupunkiseudun vetovoiman näkökulmasta. Oulussa seudulla on saavutettu nykyisen joukkoliikennejaoston toimikaudella kaikkien aikojen matkamääräennätys 2023, jolloin Oulun seudun liikenteessä tehtiin yli 10 miljoona matkaa vuodessa.

– Huomionosoitus on kunnia ja kiitos koko joukkoliikennejaostolle hyvästä päätöksenteosta, mutta myös iso kiitos meidän loistavalle joukkoliikennetiimille hyvästä asioiden valmistelusta, Meriläinen kommentoi.

Meriläisen mukaan päätöksenteon keskustelukulttuuri on rakentava. Toimivan jaoston aikana uuden matkamääräennätyksen ohella on mm. lanseerattu uusi OSL-sovellus, uudistettu brändi ja tehty päätös tasataksamalliin siirtymisestä.

– Jaoston toimikautta on jäljellä kahdeksan kuukautta ja meillä on vielä paljon tehtävää. Työmme tähtää siihen, että Oulun seudullinen joukkoliikenne olisi matkustajille entistä helpompi, parempi ja nopeampi vaihtoehto, Meriläinen summaa.

Oulun seudun liikenteen toimialueeseen kuuluu Ii, Kempele, Liminka, Lumijoki, Muhos, Oulu ja Tyrnävä. Seudullisessa joukkoliikennejaostossa on 13 jäsentä. Oululla on seitsemän edustajaa ja jokaisella kunnalla yksi.

Lisätietoja PLL:n tiedotteesta